Sokakta yaşayan her türlü sokak hayvanının gıdadan bakımına kadar bir çok alanda yanında olan yaklaşık 120 dernek üyesi ilkini gerçekleştirdiği Pati Dost toplantısında bir araya geldi. Toplantıda sokak hayvanlarının kış beslenmesi, barınması, yaralı ve hasta sokak hayvanlarının tedavisi ile sahiplendirilmlesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
“Hayvanlar candır, her canın eşit yaşam hakkı vardır” diye Veteriner Hekim Nebahat Avcu, “sokak hayvanı dediğimiz sokak canlılarıda bizler gibi sevgi, şevkat, gıda, barınma gibi çok şeye ihtiyaç duyuyorlar. Onlarda bizim gibi can taşıyorlar, her canlının eşit yaşam hakkı vardır. Bizler ilkini gerçekleştirdiğimiz bu kahvaltımızı geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Kahvaltımızda birlikte neler yapabiliriz istişare ettik. Sokak hayvanlarının bakımını ve beslenmesini kendi imkanlarımız ile yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu gayretimizde Uşak halkınıda yanımızda görmek istiyoruz. Her sokak canlısına yetişmeye çalışıyoruz, vatandaşlarımız gıda anlamında bizlere destek olursa işimiz daha da kolay olacak” dedi.
Gönüllü olarak sokak hayvanlarına baktıklarını dile getiren Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği üyelerinden Burcu Kara; “sokak canlılarına sadece gıda vermekle işimiz bitmiyor. Bu canları ömürlük sahiplenecek büyük yürekli insanlarada ihtiyaç var. Gidip petshop olarak tabir edilen yerlerden para ile hayvan alıp bakmaktan ziyada bu sokakta yaşayan canlardan sahiplenmelerini istiyoruz. Sokak hayvanı diyoruz ama inanın para ile alınan canlılarda daha vefalılar. Herkes elini taşın altına koyarsa daha güzel bir dünyaya kucak aşmış oluruz” diyor.
Bir diğer gönüllü Şerife Bilgiç ise bazen sokakta ölü olarak bulunan sokak hayvanlarını görüyoruz. Soğuk havalarda Sokak canlıları gerekli gıdayı alamadıklarında vücut ısılarını sabitleyemedikleri için hipotermiye bağlı ölüm şekillenir. O nedenle herkes kapısının önüne evinde kalan yemekten 1 kap bıraksa bu canların yaşama tutunmalarında büyük katkıları olur dedi.
Bir diğer sorunun ise yaralı yada hasta sokak canlılarının tedavisi ve bakımı olduğunu dile getiren dernek üyesi Saliha Küçükkavruk “yaralı sokak canlılarını elimizden geldiğince tedavi ve rehabilitasyonunu yapmaya çalışıyoruz. Ama bazı noktalarda yetersiz kalıyoruz. Bu canladan bazıları diğer illerde Üniversitelerdeki Veteriner Fakültelerinde ameliyat olması gerekiyor. Böyle durumlarda gerek nakil gerek ise ameliyat konularında desteğe ihtiyacımız oluyor” diyerek herkesi duyarlı olmaya davet etti.