Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, belediye yeni hizmet binasında gerçekleştirilen basın toplantısında kentte faaliyet yürüten yerel ve ulusal basın mecralarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Uşak’a değer katacak hizmetlere imza atılacak yeni binayı bizzat gezdiren Başkan Çakın, basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtlayarak merak edilen konuları da aydınlığa kavuşturdu.

Yürütülen ve yapılması planlanan projelere dair bilgiler paylaşan Başkan Çakın, Uşak’ın her yönüyle değer kazanması adına çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydetti.

Taşınma işlemlerinin ilk aşamasını tamamladıklarını kaydeden Başkan Çakın, İmar, Mali Hizmetler, İnsan Kaynakları, Yazı İşleri ve Bilgi İşlem Müdürlüklerinin taşındığını, emlak servisi ile veznelerin bir kısmının eski ve bir kısmının da yeni binada hizmette olduğunu, bu vesile ile bölgenin can kazanacağını belirtti.

Başkan Çakın, mescitlerden çocuk emzirme odalarına ve oyun alanlarına kadar kapsamlı bir içeriğe sahip olan 5 katlı binanın 800 metrekarelik bir alana oturduğunu ve yaklaşık 2078 metrekarelik çalışma ofislerinin bulunduğunu paylaştı. Binada 4 asansörün, iki yangın ve iki adet de normal merdivenin yer aldığını dile getiren Başkan Çakın, her katta engelli bireyler için bay bayan olarak ayrılmış ikişer adet tuvalete yer verildiğini söyledi.

Yine alan içerisinde Uşak Belediyesi’ne ait binalardan bir tanesinin de, ticari ve sosyal anlamda bölgeyi canlandırmak amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini, hizmet binası olarak kullanılacağını paylaştı.

İşte basın toplantısında öne çıkan konu başlıkları:

HEDEF YIL SONU

Taşınma işlemine dair merak edilen “Ne zaman bitecek?” sorusuna yanıt veren Başkan Çakın, “Devletimizin çok ciddi bir bütçe ile yapmış olduğu, belediyemizin de paydaşı durumunda bulunduğu ve şehrimizin girişini güzelleştiren Kentsel Dönüşüm alanına taşınma işlemlerimizin ilk kısmı tamamlandı. Vatandaşlarımızın gerçekleştirdiği yatırımlara yönelik beklentileri çok kısa bir süre içerisinde karşılık bulmuş olacak. Yeni hizmet binamızın yan kısmında bulunan ve ikinci kısım olarak taşınacağımız binanın da hizmet için uygun hale getirilmesi amacıyla tadilat ihalesini bu ay içerisinde yapacağız, şu an askıya çıkmış durumda. Yıl sonuna kadar mevcut binamızdaki tüm hizmet birimlerimizi ve bazı dış birimlerimizi ikinci binamızda toplamış olacağız. Böylelikle Uşak Belediyesi tüm birimleriyle Kentsel Dönüşüm alanında faaliyet göstermiş olacak. İki binanın arasınaysa bir başkanlık ve halkla ilişkiler binası inşa edeceğiz ve böylelikle kompleks bir yapı oluşturulacak.” dedi.

BELEDİYE MEYDANI YOLDA

Uşak Belediyesi hizmet binalarının yan kısmında yer alan 6 dönümlük boş arazinin de değerlendirileceğini kaydeden Başkan Çakın, “Bu alanı biz, bir Belediye Meydanı olarak tasarlayacağız. Buranın şuan için etüt çalışmaları devam ediyor. Altını yer altı otoparkı, üstünü ise halkımızın toplanacağı, buluşabileceği bir meydan olarak sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde burayı meydanıyla birlikte halkımızın daha iyi koşullarda hizmet alacağı bir belediye binasına dönüştürmektir.” diye konuştu.

YEŞİL ALAN YERİNE OTEL YAPILACAK İDDİALARINA NET YANIT

Başkan Mehmet Çakın, Kentsel Dönüşüm alanının orta kısmında yer alan ve yüzde 85’i TOKİ’ye ait olan, en başından bu yana imar planında otel olarak yer verilen kısım için çalışma yapıldığını paylaştı.

Sosyal medyada imar değişikliği yapılarak yeşil alandan otele dönüştürüldüğüne dair paylaşımların asılsız olduğuna değinen Başkan Çakın, “Bu kıymetli alanın yeşil alan olarak kazandırılması için yoğun bir mesai harcıyoruz. Güzel bir mesafe kaydettiğimizi söyleyebilirim. İnşAllah yakın zaman içerisinde burayı yeşil alan olarak şehrimize kazandıracağız. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Bey olmak üzere TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut Bey de ciddi anlamda bizlere destek veriyor. Kendilerine göstermiş olduğu anlayıştan dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ve bir kez daha vurgulamak istiyorum ki burası projenin en başından bu yana otel alanı olarak planlanmış ve şimdiye kadar hiçbir plan değişikliği yapılmamıştır. Bu tarz yanlış bilgilerin paylaşılmadan önce bizlere sorulması halinde, doğru bilgiyi iletmek üzere daima hazır olduğumuzu, kapımızın açık olduğunu paylaşmak istiyorum.” ifadelerini aktardı.

BAŞKAN ÇAKIN İKİNCİ ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN MÜJDESİNİ VERDİ

Kentsel Dönüşüm alanı ile şehir arasında kalan fabrikaların bulunduğu bölgenin bütünlüğü bozduğunu dile getiren Başkan Çakın, “Bizim inancımız bu kopukluğu gidermeden bu bölgenin yeterli derecede cazip hale gelmeyeceği. Yaklaşık 13 senedir bu bölge Kentsel Dönüşüm çalışması nedeniyle imara kapalı. Vatandaşlarımızdan gelen talepler sonucu biz arkadaşlarımızla birlikte bölgenin imara açılması için çalışma başlattık. Bu anlamda idare olarak hazırlamış olduğumuz planı geçtiğimiz hafta içerisinde Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası gibi sivil toplum kuruluşlarımızla ve bölgede faaliyet gösteren bazı mülk sahibi temsilcileriyle paylaştık. Onlardan almış olduğumuz geri bildirimlere dayanarak çok kısa bir süre içerisinde planımızı meclise sunacağız. Bölgenin de kendi kendine hızlı bir şekilde dönüşümünün önünü açacağız. Böylelikle İsmetpaşa Caddesi ile Kentsel Dönüşüm alanının kopukluğunu gidererek Uşak merkezinin çok daha geniş bir alana yayılmasını sağlayacağız. Bu da Uşak’ın gelişimine, dönüşümüne ve güzelleşmesine ciddi oranda katkı sağlayacaktır.” dedi.

Vatandaşların sorunlarına yönelik çözümler üretmek için çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Atapark’ın olduğu bölgedeki SSK evlerinin imar sorunlarının giderildiğini ve yapılaşmanın başladığını dile getirdi.

HİZMETTEKİ REHBER İHTİYAÇ VE ÖNCELİKLER

Belediye olarak vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması, yarım kalmış projelerin tamamlanması ve şu an atıl duruma düşen çalışmaların yeniden kazandırılması konularına önem verdiklerini söyleyen Başkan Çakın şöyle konuştu, “Şelale Kafe olarak bildiğimiz Huzurpark’ın üzerindeki tesislerimiz yıllardır atıl. Şu an orada tadilat çalışmalarımız devam ediyor. Kısa süre içerisinde Şelale Kafe ve altındaki amfi tiyatro tekrar halkımıza hizmet etmeye başlayacak. Bunun yanında yine alt yapı ve yollarda hizmet bekleyen bölgelerimizdeki yol yenileme, taş parke döşeme ve asfalt çalışmalarını da kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Son olarak Nuri Şeker Caddesi’nin asfaltlanmasının ardından, Kemalöz Mahallemizdeki halkımızın yoğun bir şekilde düzenleme talep ettiği Pırlanta Sokak’ta da asfaltlama, çizgi ve boya çalışmalarımızı tamamlayarak bölgeye yakışır bir hale getirildik. Buranın sokak yerine cadde olması için çalışma başlattık.”

DOKUZSELE DERESİ AKACAK

Dokuzsele Deresi’nin ıslahı için Devlet Su İşleri tarafından değerli bir çalışmanın hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Çakın, buradan suyun akması ve bu sayede koku sorununun da çözülmesi amacıyla çeşitli platformlarda konuyu dile getirdiklerini söyledi. Çakın, Sorkun Barajında bir çalışma yapılması gerektiğini ve bununla ilgili Ankara’dan gerekli desteğin verildiğini, ödenekleri de dahil olmak üzere önümüzdeki bahara buradaki çalışmanın başlayacağını ve yağış sezonları gelmeden önce de barajdaki düzenlemenin bitirileceğini, dereye su verileceğini aktardı. Dokuzsele Deresi’nde görsel olarak çok daha güzel bir manzaranın sağlanacağını aktardı.

ESKİ BELEDİYE BİNASI NE OLACAK

Mevcut Uşak Belediyesi hizmet binasının tüm birimleriyle taşınmasının ardından yapılacak çalışmayı da aktaran Çakın şunları paylaştı: “Bu bölgeyi bizler önemsiyoruz ve buranın olabildiğince meydan olarak şehre kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda ilk olarak belediyemizden başlayıp, ön kısmında yer alan ve sonradan yapılan 4 katlı binayı yıkmak istiyoruz.  Bu 4 katlı bina, özellikle İsmetpaşa Caddesi tarafından gelirken tarihi değerleri olan kıymetli iki camimizin de görünürlüğünü kapatıyor. Sadece ön kısımdaki bu 4 katlı yapıyı ortadan kaldırarak, veznelerin olduğu arka kısmı dükkan, ikinci katını ise ofis haline getirmeyi ve burayı bir bedesten havasında halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.”

ŞEHİR HER KÖŞESİYLE GÜZELLEŞİYOR

Şehrin genelinde olduğu gibi, Uşak Belediyesi’ne bağlanan 8 köy ve bir beldede alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, ihtiyaçların karşılanması için de çalışma yürütüldüğünü ifade eden Başkan Çakın, “Buraların Uşak Belediyesi’ne bağlanması hizmetlere ulaşımda ve yaşam konforunun artmasında çok ciddi bir etken oldu. Bu mahallelerimizdeki eksikliklerin giderilmesi adına çok ciddi bir efor sarf ediyoruz. Yeşil Karaağaç Mahallemizde alt yapı eksikleri giderildi. Hacıkadem Mahallemizin yoluyla ilgili asfaltlama işlemi öncesi alt yapı sorununu çözdük. Kalfa Mahallemizde yarım kalmış olan düğün salonu belediyemiz tarafından tamamlandı. Bu gibi yeni bağlanan mahallelerimizde birçok çalışma yapıyoruz ve birçoğu tamamlanmış durumda. Şehrimizi tamamıyla ele alarak hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet götürmekteyiz.” diye konuştu.

MİLLET BAHÇESİ TAMAMLANACAK

Millet Bahçesi’ne ilişkin görüşmelerin tamamlandığını kaydeden ve çalışmanın TOKİ tarafından bitirileceğini paylaşan Başkan Çakın, “Şu an hem Milli Eğitim Bakanlığımız hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız protokollere imzalarını attılar. Bu protokollerin birer nüshalarının bize ulaşmasının ardından gerek Milli Eğitim Binası’nın gerek Orhan Dengiz Anadolu Lises’nin taşınmasına yönelik işlemlerimiz de tamamlanacak. Daha önce de açıkladığımız gibi Öğretmen Evi’ni bir sosyal bina olarak gördüğümüz için aynı bölgede halkımıza hizmet etmeye devam edecek. Orhan Dengiz Lisemizin spor salonunun da, halkımıza hizmet vermesi amacıyla belediye devrini ön görüyoruz, burayı da yıkmayacağız. Camiyi de planladığımız şekilde inşa edeceğiz. TOKİ bizlere planı ve ön taslak çalışmalarını gönderdi. Şu an arkadaşlarımızla bunları inceliyor, halkımızın istek ve talepleri doğrultusunda bazı revizeler yapıyoruz. Ardından kısa zaman içerisinde orada da bir yapım ihalesine çıkılacak ve proje tamamlanacak. Çalışmayı TOKİ’nin tamamlayacak olması da bizlere farklı noktalarda hizmet üretmek için kaynak oluşturmuş olacak.” ifadelerine yer verdi.

YAYALAŞTIRILAN SOKAKLAR PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen ve Uşaklı bir mimarın birinci olduğu “Uşak Belediyesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması”nın bölgeye değer katacağı değerlendirmesinde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bu projeyi hayata geçirerek bölgeye hareket katacağız. Ancak üniversitelerin açılmasına kısa bir zaman kaldı ve esnaflarımızın yapım sürecinden ekonomik olarak olumsuz etkilenmemesi için niyetimiz Mart ve Nisan ayı gibi ihalesini başlatmak. Üniversite kapalıyken çalışmalara başlayarak üniversite açılmadan işlemleri tamamlamak istiyoruz. Yine trafiğe kapatma işlemimiz gece 11 ile gündüz 11 haricinde kalan saatleri kapsayacak ki esnaflarımızın ürün indirme ve bindirme işlerini engellemesin. Ayrıca mağduriyet yaşanmaması adına, bölge sakinlerimizin araçlarını katlı otoparka ilave indirimle koyabilmesi için çalışma başlatmış durumdayız.” dedi.

KENTSEL GENİŞLEME ALANINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Uşak Hacıkadem, Dikilitaş ve Karaağaç Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı hakkında da açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kararın Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alındığını paylaştı. Buradaki hazine arazilerinin belediyeye devrine ilişkin bakanlık ile görüşmelerde son aşamaya gelindiğini bildiren Çakın, bu devirler tamamlandıktan sonra bölgedeki yapılaşmaya uygun alanları mevcut doğa örtüsüne hiçbir zarar vermeden değerlendirmek istediklerine işaret etti. Yeşile, doğaya ve canlılara yönelik belediyenin tutumunun net olduğunu ifade eden Çakın, “Kimsenin endişe etmesine gerek yok. Hassasiyetimizin tüm hemşehrilerimiz tarafından bilindiğine hiçbir şüphemiz yok. Doğamızı aynı hassasiyetle korumaya devam edeceğiz ve planlı bir şehir genişlemesi gerçekleştireceğiz.” dedi.

ATAKULE ŞEHRİN MÜZESİ OLACAK

Atakule’nin atıl bir vaziyette kalmaması için önemli bir projenin hayata geçirilmesi için adım attıklarını açıklayan Çakın şöyle konuştu:

“Burayı Uşak’ın simge yapılarından bir tanesi haline getirmek için bir çalışma içerisindeyiz. Özellikle de 2022 yılı Uşak’ın kurtuluşunun 100. yılı olacak ve buna atıf yapacak şekilde Atakule’yi bir şehir müzesine dönüştürmek gibi bir düşüncemiz var. Bununla ilgili şehrimizin önde gelen bazı akademisyenleri ve Uşak tarihçileriyle toplantılar gerçekleştiriyoruz. Yakın zaman içerisinde yaptığımız çalışmayı da sizlerle paylaşacağız.”