Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kurslar sayesinde özellikle kadınların daha sosyal bir yaşama kavuştuğunu, aldıkları eğitimlerle üretim yaparak hane ekonomisine katkı sağladıklarını kaydetti. Çakın, düzenlenen toplantıda yakın zamanda hayata geçirilecek birçok proje için de müjdeler verdi.



Uşak Belediyesi, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uşak Halk Eğitim Merkezi ortaklığında 2019 yılında başlatılan ve şu an 7 merkezde 26 branşta süren eğitimler özellikle kadınlara yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor. Pastacılık, fotoğrafçılık, giyim, makine nakış, okuma yazma ve mozaik gibi sanatsal ve mesleki açıdan bilgi ve beceri kazandıran kurslar sonucunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar veriliyor.

Hem sosyalleşme hem de mesleki kazanım hedeflenen ve şimdiye kadar 1766 kursiyerin eğitim aldığı USMEK’in en büyük destekçilerinden olan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi Atapark Sosyal Tesisi’nde eğitimcilerle ve kursiyerlerle buluşarak sohbet etti.



Kadınların toplumsal değerine vurgu yapan Başkan Çakın, “Kadınlarımızın vakitlerini daha güzel ve verimli bir şekilde değerlendirebilmesi, onların hayatına huzur ve mutluluk katabilmek bizlerin temel hedefi. Bunun yanında ev ekonominize katkı sağlayacağına inandığımız kurslarımız sonrasında bir meslek sahibi olan kursiyerlerimizi görmekten de büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Şehrimizin dört bir yanında belediyemize ait mekânlarda bu kurslarımızı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kurs merkezlerimizin sayısını da artıracağız.” dedi.

“KADIN KOORDİNASYON MERKEZİ’NİN TEMELLERİ ATILDI”

Toplumun tüm zümrelerine el uzatan bir belediyecilik kültürünü hayata geçirdiklerine vurgu yapan Başkan Mehmet Çakın, gençlere yönelik kurulan ve kısa zamanda birçok önemli proje yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül alan Genç Kuşak Topluluğu’nu hatırlattı. Şimdi de benzeri bir çalışmayı Kadın Koordinasyon  Merkezi ile yapmayı hedeflediklerini paylaşan Mehmet Çakın, “Belediye Meclis Üyemiz Sayın İlknur Ertuğrul’un önderliğinde ve çalışma arkadaşlarımızla  şehrimizde kadınlarımıza yönelik pek çok projeyi hayata geçireceğiz. Kültürel projelerden ekonomik hayata katkı sağlayacak faaliyetlere kadar birçok hizmeti Kadın Koordinasyon Merkezi çatısı altında gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu. Kadın Koordinasyon Merkezi için, Millet Bahçesi olarak hazırlanan alanda bulunan Kız Meslek Lisesi’nin eski binasını kullanacaklarını paylaşan Başkan Çakın, binada tadilatların yakın bir zamanda başlayacağının müjdesini verdi.

 


KADINLAR İÇİN KOOPERATİF YOLDA

“Kadınlarımızın kendi ayaklarının üzerinde durması, ev ekonomisine katkı sağlaması ve USMEK’teki gibi eğitimlerden faydalanan, bireysel becerilerini gelire dönüştürmek isteyen kadınlarımız için de bir kooperatif kurulması için adımlarımızı attık. Belediyemiz bünyesinde kurulması planlanan kooperatif için Belediye Meclisimizde geçtiğimiz ay karar aldık. Kooperatifimizin yürütücülüğünü ise Sayın Safiye Şarbay yürütüyor ve hazırlıklarımız sürüyor. Şehrimizin en gözde yerlerinde oluşturacağımız satış noktalarında, kadınlarımızın ürettiği ürünleri satabilecekleri bir imkanı da önümüzdeki günlerde sağlamaya başlayacağız. Kadınlarımız için ne yapsak azdır.” dedi.


ÇOCUKKENT İÇİN TEMEL ATILACAK

“Ailece, çocuklarımızla birlikte keyifli vakit geçirebileceğimiz alanların sayısını artırmaya gayret ediyoruz.” diyen Başkan Mehmet Çakın, “Bu anlamda iki tane projenin önümüzdeki süreçte temellerini atmaya başlayacağız. Bunlardan bir tanesi Kalfa Korusu’nda yapımına başlamış olduğumuz Çocuk Kent Projesi. Oyun alanlarından macera parklarına, sosyal tesislerden çocuk beceri ve eğitim atölyelerine kadar çok değişik aktivitelerin yer alacağı; 100 bin metrekarenin üzerindeki bir rekreasyon alanını şehrimize kazandıracağız.” ifadelerini paylaştı.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN BAKIMI İÇİN MERKEZ YAPILACAK

Özel gereksinim duyan bireylere yönelik de çok özel bir merkezin hazırlıklarını yaptıklarını paylaşan Başkan Çakın, “Eski müzenin olduğu yerde, bu çocuklarımızın annelerinin sosyal hayata dâhil olabilmesi ve kısa bir mola verebilmesi için bir merkez yapacağız. Temelini kısa bir süre içerisinde atacağımız merkeze aileler özel çocuklarımızı güvenle emanet edebilecek, bu sayede kendilerine vakit ayırma imkânı bulacak.” diye konuştu.



ŞEHRİN DÖRT BİR YANINA YENİ TESİSLER KAZANDIRILACAK

Şehrin değişik noktalarında yeni kültür, eğitim ve yaşam merkezlerinin kazandırılmasını hedeflediklerini paylaşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bu anlamda şehir merkezimize yakın bir noktada inşa edilen Aybey Mahallesi Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi faaliyetlerine başlıyor. Buraların sayısını artıracağız. Yakın bir tarihte Şekerevleri’nde; Fevzi Çakmak ve Atatürk Mahallesi’ne hitap edecek şekilde yeni bir eğitim ve yaşam merkezimizin de temelini atacağız. Sportif faaliyetlerimizin sayısını artırmak için Atatürk Mahallesi’nde yeni bir yüzme havuzunun temelini atacağız. Ulaşım derdi olmadan, vatandaşlarımızın her bölgede bulunan tesislerimizden faydalanmasını sağlayacağız.” açıklamalarında bulundu.

ULAŞIMDA KARTLI SİSTEM YENİDEN DEVREYE GİRECEK: AKTARMA ÜCRETSİZ OLACAK

Mevcut para alışverişinin özellikle Pandemi sürecinde hijyenik olmadığını paylaşan Çakın şöyle devam etti:

“Ocak ayında yapacağımız ihaleyle birlikte şehrimizde kartlı sistemi tekrardan başlatacağız. Nerede hangi saatlerde yoğunluk var, hangi güzergahlarda daha fazla otobüs bulunması gerekiyor gibi birçok konu kartlı sistem sayesinde takip edilebiliyor. Yine bu sistemle ilave uygulamaları da devreye sokacağız. Artık şehrimiz büyüyor ve tek araçla her yere gidebilmek mümkün olmuyor. Kartlı sistem sayesinde, belli bir güzergâh içerisinde hareket eden vatandaşlarımızın bir otobüsten indikten sonra diğer otobüsle ücretsiz aktarma yapmasını temin edeceğiz.”


Soruların yanıt taleplerin karşılık bulduğu buluşmadan işte diğer konu başlıkları:

USMEK HAFTASONU KURSLARI BAŞLAYACAK


“Önümüzdeki günlerde çalışan kadınlarımız için haftasonu USMEK eğitimlerini başlatıyoruz. İlerleyen süreçte ihtiyaç durumuna göre akşam kurslarını da değerlendireceğiz.”

SIFIR ATIK YATIRIMLARI İLE DÜNYAMIZ VE ŞEHRİMİZ KORUNUYOR

Sıfır atık konusu dünyanın gündemi. İklim değişiklikleri, çevre konuları, geri dönüşüm çok önemli meseleler. Türkiye de geçtiğimiz haftalarda Paris İklim Anlaşması’nı kabul ederek taraf oldu. Buna yönelik çalışmalar hızlanacak. Ama Uşak’ımızın ayrı bir özelliği var ve şehrimizde dünyanın dört bir tarafından gelen geri dönüştürülebilir malzemeler işleniyor, ekonomimize kazandırılıyor. Uşak’ın bu alandaki farkındalığını biz de Uşak Belediyesi olarak ön plana çıkartmak istiyoruz. Uşak geri dönüşüm konusunda marka bir il olma potansiyeline sahip. Sıfır atık kutuları ve merkezleriyle şehrimizin dört bir yanında bu alan üzerine yoğunlaşıyoruz, çok özel yatırımlar yapılıyor.”

AYAKLI SU DEPOSUNUN YIKILDIĞI ALANA YAPILACAK HİZMETİ MAHALLELİ BELİRLEYECEK

“Uzun yıllardır kullanılmayan ve üzerinden parçalar düşerek tehlikeye sebebiyet veren ayaklı su deposunu geçtiğimiz günlerde yıktık. Burada ne yapacağımıza ilişkin kararımızı tamamen mahallemizin ne istediğine bağlı olarak belirleyeceğiz. Şu an için yeşil alan olarak değerlendirilecek. Daha sonra bölgemizin ihtiyacı olan gerek bir eğitim ve yaşam merkezi olsun gerekse çocuklarımız için bir eğitim merkezi olsun, mahallemizden gelen talepler doğrultusunda düzenleyeceğiz.”

 


UŞAK’A YENİ BİR BARINAK KAZANDIRILACAK

Ambulans niteliğindeki Hayvan Acil Müdahale aracının uzun süredir hizmette olduğunu kaydeden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bize bir ihbar geldiği zaman arkadaşlarımız çok kısa bir zamanda olay yerine giderek müdahale ediyorlar. Ardından veterinerlerimiz tedavilerini ve bakımlarını yapıyor, yaşam yerlerine yeniden bırakılıyor. Sokak canlılarımızı bu kısa süreli barınmalarında misafir edebileceğimiz bir barınağın yapılmasını da planlıyoruz. İlk etap olarak mevcuttaki barınağımızda iyileştirmeler gerçekleştirdik ve önümüzdeki yıllarda da daha geniş ve daha iyi hizmetlerin yapılacağı bir barınağı şehrimize kazandırmak istiyoruz.” dedi.

KAPALI PAZAR İÇİN KOLLAR SIVANDI

Şehir hafızasında yer bulan yerleri korumayı önemsediklerini ancak kapalı pazar yerinde yenilenmenin bir gereklilik olduğunu söyleyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Uşak’ın merkezi günden güne genişliyor ve şehir büyüyor. Zübeyde Hanım Caddesi’nden Festiva’nın olduğu bölgeye kadar ticari ve yaşam alanı olarak bir genişleme oluyor, olmaya devam edecek. Biz de belediye olarak buraların imar revize planlarını gerçekleştirdik ve bu bölgenin dönüşmesinin önünü açtık. Bu yenilenmenin de en önemli tetikleyicisi, Çarşamba Pazarı, Ayakkabıcılar Çarşısı ve eski garajın olduğu; şu anda özel proje alanı olarak imarda kayıtlı olan bölgenin yenilenmesi olacak. Biz burası için çok güzel bir proje hazırladık, yakında paylaşacağız. Bu projeyle birlikte mevcuttaki Çarşamba Pazarını yerinde muhafaza ediyoruz. Altında otopark olan, bir açık hava alışveriş merkezi tarzında, modern, hijyenik ve keyifli vakit geçirebileceğimiz bir konsepti oradaki esnaflarımızla konuşmaya başlayarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Mevcuttaki esnaflarımızın devam edeceği şekilde bir yenilenme projesi hayata geçirmek için kollarımızı sıvadık. Belediyemiz eski binası ile yeni binası arasında kalan alan, Fatih Caddesi’ne kadar; çok daha nezih, çok daha aydınlık ve geniş sokaklara, bisiklet yollarına kavuşmuş olacak.” diye konuştu.


İSMETPAŞA MODERNLEŞİYOR

İsmetpaşa Caddesi’ndeki çalışmalara da değinen Çakın, sıvasız ve boyasız binaların, tabela ve benzeri unsurların karmaşa oluşturduğunu ve bunun ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini aktardı.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın şöyle devam etti:

“Dörtyol ve belediyemiz eski binası tarafından çalışmalarımıza başladık. Burada tabelaları tek tip haline getiriyor, kötü görüntüye sebep olan unsurları kaldırıyoruz. Binalarımızın yalıtımlarını yapıyor, cephelerini boyuyoruz. Proje tamamıyla bittiğinde İsmetpaşa Caddesi bambaşka bir hale gelecek. Hemen arkasından da alt yapıyı yenilenip zemin düzenlemelerine başlayacağız. Modern ışıklandırma ve kent mobilyaları ile bölgenin değerine değer katmış olacağız.”

UŞAK HER BÖLGESİYLE GÜZELLEŞECEK

Küçükçarşı’nın ve Mende Pazarı’nın olduğu bölgelerin yenilenmesi için de projelerin hazırlandığını aktaran Çakın, önümüzdeki senelerde Atapark’ta da düzenlemeler yapılacağını söyledi. Yürüme yollarının yenilendiği, daha fazla ağacın olduğu güzel bir atmosferi tekrar Atapak’ta sağlayacaklarını duyurdu.



BÖLME’YE MESİRE VE KARAAĞAÇ’A REKREASYON ALANI KAZANDIRILIYOR

Bölme Mahallesi’nde yaklaşık 17 bin metrekarelik bir alanda ateşli piknik bölgelerinin de olacağı bir mesire alanı yapıldığını aktaran Çakın yaz döneminde buranın tamamlanacağını paylaştı. Başkan Çakın, içerisinde 44 tane ateşli piknik alanı, yürüyüş yolları, çocuk oyun parkı bulunacağını kaydetti.

Yeşil Karaağç’taki göletin etrafına da eşsiz bir alan kazandırılacağını aktaran Çakın, “Şimdi alanın etrafını tel örgüyle çevirdik. İçerisinde yine ateşli piknik alanları, çadır bölgesi ve karavan parkı olacak. At çiftliğimizi de yine Karaağaç’a taşımayı düşünüyoruz. Orada safariler ve yürüyüşler yapılabilecek. Yine güzel bir kafeterya ve festival alanı, balıkçılık faaliyetleri için bir bölge kazandırılacak.”