Uşak Haber Ajansı

Uşak Sağlık Müdürlüğünden " Uşak’ta Maymun Çiçeği Virüsü Paniği " iddialarına yanıt

YAŞAM

Uşak’ta “Uşak’ta Maymun Çiçeği Virüsü Paniği” ve “Uşak’ta İlk Maymun Çiçeği Vakası Görüldü” haberlerinden sonra Uşak İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama yapıldı.

Uşak Haber - Uşak’ta 25 Mayıs 2022 tarihinde bazı yayın organlarında “Uşak’ta Maymun Çiçeği Virüsü Paniği” ve “Uşak’ta İlk Maymun Çiçeği Vakası Görüldü” şeklinde yayınlanan haber sonrası Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, resmi internet sitesinden basın açıklaması yayımladı.

Yayınlanan basın açıklamasında Uşak’ta "maymun çiçeği" virüsü görüldüğüne ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve yabancı uyruklu bir şahsın ellerinde ve vücudunda kabarcıklar görülmesi üzerine hastadan tedbir amaçlı numune alınan kişinin test sonuçlarının negatif çıktığını bildirdi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “ 25 Mayıs 2022 tarihinde bazı yerel basın organlarında “Uşak’ta Maymun Çiçeği Virüsü Paniği” ve “Uşak’ta İlk Maymun Çiçeği Vakası Görüldü” şeklinde gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiği görülmüştür. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Uşak Eğitim ve Araştırma hastanesine muayeneye getirilen yabancı uyruklu bir şahsın ellerinde ve vücudunda kabarcıklar görülmesi üzerine hastadan tedbir amaçlı numune alınmıştır. Halk Sağlığı Referans Laboratuvarında yapılan test sonucu negatif çıkmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.