Yetersiz sıvı alımı böbreklerdeki solid yükü arttırıp azot atılım dengesini bozabilmektedir. Aynı zamanda akciğer fonksiyonlarında bozulmaya, bağırsaklarda yetersiz emilim, ishal ve kramplara sebep olabilmektedir. Özelliklede gelişim çağındaki sporcularda bu durum daha ciddi durumlara yol açabilir. Bu tarz takviye ürünlerinin kullanımında profesyonel destek alınmalı ve her ürünün içeriği titizlikle incelenmelidir.
Protein tozları ve karbonhidrat tozlarının yanı sıra maalesef sporcuların kullandığı anabolik steroid ve türevlerini içeren ilaçlar ve hormonlar kullanılabilmektedir. Bu tür kimyasal hormonlar vücutta kas yıkımı yapabildiği gibi kalp kasında aşırı büyüme ve genişlemeye de yol açabilir. İleriki seviyelerde çeşitli kalp kası hastalıkları ortaya çıkabilir. Bunun sonunda oluşan plakların yırtılması ile kalp krizi de tetiklenebilmektedir.
Piyasada sporcu desteği adı altında satılan enzim vitamin gibi farklı içerikleri olan ürünlerde satılabilmektedir. Bunlar içerisinde faydalı olabilecek maddeler olsada günümüzdeki mevcut bilimsel veriler faydalarını net olarak ispatlayamamıştır. Dengeli beslenme sporcu sağlığı için çok önemli bir unsur olup, kişilerin profesyonel destek altında diyetlerini ve çalışmalarını düzenlemeleri gerekmektedir.