Uşak Haber Ajansı

OEDAŞ, Banaz yatırımları için protokol imzaladı

GENEL

Uşak, Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Bilecik illerinin elektrik dağıtım hizmetlerini üstlenen Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ), Banaz Belediyesi ile elektrik hatlarının yer altına alınması konusunda protokol imzaladı.

OEDAŞ’ın 2017 yatırım programı içinde yer alan Banaz alçak ve orta gerilim hatlarının yeraltına alınmasını öngören asfalt ve kazı protokolü, OEDAŞ İl İşletme Müdürü Ayhan Turan ve Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı’nın katılımıyla imzalandı.

Banaz ilçesindeki havai elektrik şebekesinin yeraltına alınması konusunda ilk adımı oluşturan asfalt ve kazı protokolü ile OEDAŞ, 8 milyon TL değerinde yatırımla bölgede daha verimli ve sağlıklı bir elektrik dağıtım altyapısı oluşturacak. OEDAŞ, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapımına başlanan yeni Trafo Merkezi ile bağlantıyı sağlayacağı yatırım çalışmalarıyla Banaz Sanayi Bölgesi’nin de daha güçlü bir elektrik dağıtım ağına kavuşmasını sağlayacak ve Banaz merkezi de daha modern bir görünüm kazanacak.

Yatırım için gerekli kazı çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanması ve çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.