Uşak Haber Ajansı

Uşak'a Hizmet Edenler

EKONOMİ

Ticaret Odası Başkanlığı ,Sendika Başkanlığı, Sanayicilik,Vakıfcılık Ve Uşak Belediye Başkanlığı Ve Daha Bir Çok Alanda Uşak’ta İmzasını Koymuş Bir İsim 80 Yaşında Bir Çınar: Erhan Akçay İle Özel Röportaj

Bonn Üniversitesinde eğitim almış ve uzun bir dönem Almanya’da iş hayatına atılmış olup babasının rahatsızlığı nedeniyle Uşak’a dönmüş ve Uşak’ta tekstil sanayisi ile uğraşmaya başlamıştır.

1994-1999 yılları arasında Uşak Belediye Başkanlığı ve Uşak Ticaret Odası Başkanlığı yaparak şehrin sosyal ve ekonomik hayatına önemli katkılarda bulunan Erhan AKÇAY ile görevleri sırasında Uşak’a kazandırdıklarını ve Uşak’ın dününü bugününü konuştuk.

 

“80 YAŞINDAYIM ÖMRÜMÜ UŞAK’A KATKIYA ADADIM

“Uşak’ta çeşitli görevlerde bulundum ve Uşak’a hem sosyal hem de iş hayatı bakımından faydalı olmaya çalışıyorum” diyen AKÇAY, mütevazı bir tavırla, “Uşak’a epeyce bir şey kattığımı düşünüyorum” ifadesini kullandı. 12 yıl Tekstil İşveren Sendikası Başkanlığı, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı gibi görevler üstlenen Akçay, siyasi hayata da adım atarak, beş yıl boyunca Uşak belediye başkanlığı görevini üstlendi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİ: “UŞAK’IN SU DERDİ BÜYÜKTÜ ÇÖZDÜK ALTYAPISI OLMAYAN TEK İLDİ ALT YAPIYA YATIRIM YAPTIK”

Belediye başkanlığı dönemi hakkında konuşan AKÇAY, Uşak’ın altyapı sorunlarının büyüklüğüne dikkat çekti. “Uşak’ın ortasından geçen dokuzsele deresi, kirli su ile doluydu. Uşak’ın su sorunu da büyüktü.” diyerek, bu iki temel sorunu çözmek için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. “Altyapı işini tamamıyla benimsedik ve Uşak’ın kanalizasyon ile su dağıtım şebekesini yeniledik. Bu hizmetlerin altyapıyı kurmadan gerçekleşemeyeceğini biliyordum. Sorunları öncelikli olarak ele alarak, Uşak’ı daha düzenli bir şehir haline dönüştürdük.” şeklinde konuştu. Halen bugün Uşak ta sel baskını olmayan sokakların altyapısında onun imzası var. Biz göstermelik yatırımlara değil kentin altyapısına yatırım yapmalıydık belki risk aldık ama doğru olanı yaptık.” diye de ekliyor.

“BENİM GÖREVİMDEN SONRA BUGÜNE KADAR UŞAK’IN TÜM GELMİŞ GEÇMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARI HALİMİ HATRIMI SORMUŞ FİKRİMİZE DEĞER VERMİŞLERDİR. SİYASİ NEZAKET MEMLEKETE HİZMET BUNU GEREKTİRİR.”

Uşak halkının teveccühü ile Uşak Belediye başkanlığı görevi yaptım halka hizmet çok kutsal bir vazifedir. Benim görevimden sonra bugüne kadar Uşak’ın tüm gelmiş geçmiş belediye başkanları halimi hatırımı sormuştur. Onlarla dönem dönem fikir alışverişinde bulunduk. Hepsinin ilimize katkıları büyüktür bu bir bayrak yarışıdır. Uşağımız için her gelen bir öncekinin hizmetlerine bir artı ekleyecektir.”

Bizlerin, kavgadan uzak, uzlaşma için de önceliği Uşağımıza hizmet olan bir siyaset örneğini topluma sunduğumuzu düşünüyorum. Bugün hala insanlar başkanım diye sevgi ve saygı gösteriyorsa bundan dolayıdır, diye ekledi.

“UŞAK’IN SOSYAL YAŞAMINI GELİŞTİRMEK İÇİN 21 YIL BOYUNCA BÜYÜK MÜCADELE VERDİM.“

Siyasi kariyerinin ardından 90’lı yıllarda alışveriş merkezi açma fikrini benimseyen AKÇAY, bu girişimin riskli olduğunu ancak şehrin sosyal yaşamına önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü ifade etti. Başkanlığım döneminde birçok iş adamını teşvik ettim, Uşak’a bir sosyal ve alışveriş merkezi kurun dedim ancak 90’lı yıllarda bu iş çok riskli ve para kazandırmaz olarak bakıldığı için kimse yanaşmadı. Ancak Uşak için şarttı. “10 Ekim 2003’te alışveriş merkezini açtık. Uşak’ta sosyal yaşam denilen bir sistem yoktu; bu projeyi hayata geçirdiğimizde hem alışveriş hem de sosyal etkinlik alanı sunarak Uşak’a değer kattık. 21 yıl boyunca büyük mücadele verdim ve zorluklarla karşılaştım ve bugün 21yılını 21 yıl boyunca büyük mücadele verdim ve zorluklarla karşılaştım ve bugün 21. yılını kutluyorum.” dedi. Bugün, alışveriş merkezi hem Uşaklılar için bir buluşma noktası, hem de sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği bir mekân haline geldi. Çok zorlandım çok şeyle mücadele ettim ama iyi ki de Uşak’ın yerli ve milli markası olan Karun AVM’yi kurmuş ve bugünlere taşımışım. Çünkü Karun AVM Uşak’ta sadece ticari hayatı değil sosyal yaşamı bölgenin fiziki değişimini ve modern bir hal almasını yeni yatırımcıları teşvik etmiş oldu, bölge bir cazibe merkezi haline geldi.” dedi.

“UŞAK’IN KENDİ ÜNİVERSİTESİNE SAHİP OLMASINI İSTEDİM”

Erhan AKÇAY, Uşak Üniversitesi’nin kuruluşuna da önemli katkılarda bulundu. “Uşak Üniversitesi ilk kuruluşundan itibaren Afyon’a bağlıydı. Uşak’ın kendi üniversitesine sahip olmasını istedim ve bu süreçte sanayicilerden destek topladık” diyen AKÇAY, Orman Bakanlığından 1000 dönüm arazi tahsis edilerek kampusun oluşturulmasında etkin rol oynadığını belirtti. “Uşak Üniversitesi benim için bir gurur kaynağı.” ifadelerini kullandı.

UŞAK’IN GELECEĞİ İÇİN UMUT VERİCİ MESAJLAR

Son olarak, Uşak halkına yönelik mesajlar veren AKÇAY, “Uşak her şeye layık. Sanayisiyle, ticaretiyle, Uşak’a katkıda bulunan tüm iş adamlarına teşekkür ediyorum.” dedi. Uşak’ın potansiyelini ve gelecekte daha da güzel bir şehir olacağını vurgulayan AKÇAY, “Uşak halkı çalışkan bir halk. Bugün geldiğimiz yer çok güzel, daha da ilerleyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Uşak’ın yetiştirdiği birçok değerli isimden birisi Erhan AKÇAY ile 80 yaşında ömrünü Uşak’a hizmete adamış ve halen çalışmaya devam ederek gençlere çok çalışın mesajı veren gençlerin örnek aldığı ve geçtiğimiz günlerde plaket verdikleri değerli bir büyüğümüz ile Uşak için önemli mesajlar içeren bir röportajı sizlere sunduk. Ve bu röportaj ile Uşak’ın bir dönemini kıymetli bir insan ile arşiv altına almış olduk.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.