Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta makilik alanda çıkan yangın söndürüldü

ASAYİŞ

Uşak’ın Sivaslı ilçesinde ekili alan ve makilik alanda çıkan yangın söndürüldü

Uşak Haber - Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Cinoğlu ve Hanoğlu köylerine yakın bölgede ekili alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyerek makilik alana sıçradı.

Yükselen dumanları gören vatandaşların ihbar etmesinden sonra bölgeye Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözlerin yanı sıra Uşak belediyesi ve Sivaslı belediyesine ait , itfaiye ekipleri ve il özel idaresine ait su tankerleri ve iş makineleri sevk edildi.

Karadan müdahaleye havadan 1 helikopterin söndürmeye destek verdiği yangın söndürülerek soğutma çalışmaları başladı.

Uşak Valisi Turan Ergün, Sivaslı Kaymakamı Ayşegül Efe,Uşak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ertan Keleş, Orman ve Tarım İl Müdürü Serkan Bilir, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, İl AFAD Müdürü Burak Edin bölgede incelemede bulundu.

Uşak Valisi Turan Ergün gazetecilere açıklamada yangına 140 personel, 51 araç ve 1 helikopter ile müdahale edildiğini söyledi. Vali Ergün "Uşak ilinin son 6 ayına ait asayiş değerlendirmesini yapıyorduk o esnada bir orman yangını ihbarı aldık ve ihbarda ilimiz Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyünde saat 14 civarında başlayan tarlada başlayan yangın kısa sürede 2 köy arasında ki meşelik alana sıçramış ve burada bir orman yangınına dönüşmüş durumdaydı. Uşak ve Banaz Orman işletme Müdürlüklerimiz başta olmak üzere hızla olay yerine intikal etler.zaten bizde beraberken Jandarma komutanıza olay yerine gitmesini söyledik o geldi. İlçe kaymakamımız burada gelmişti zaten. İl AFAD Müdürümüz, il Özel idare genel sekreterimiz ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız intikal ettiler. Bizde zaten olay yerine geldik. Biliyorsunuz bizim Doğal afetlerde, Türkiye Afet Müdahale planlarımız var. Biz o plan kapsamında hem yangın bölgesinde hem de ilimizde AFAD merkezinde ilgili tüm kurumlarımızın ortak koordinasyonunu hemen ele alıyoruz. Bu çerçevede de biz bu yangına toplam 140 personel ve 51 araçla müdahale ettik etmeyede devam ediyoruz. edildi. İHA var termal dronelerimiz var. Aydın il jandarma komutanlığımızın İHA’sı ve AFAD’ın termal drone sürekli havadan da kontrolleri yapıyorlar. Bizim kontrolümüz dşındaki alanlarda yangın var mı yada bir sıçrama var mı onları da bize rapor ediyorlar. Olumsuz bir durum gelmedi.Yine 1 helikopterimizde bize hava desteği sağladı ve oda şu anda hava desteğini tamamlayarak geri döndü. İl Jandarma Komutanlığımız tarafından da 55 personelimizle çevredeki trafik ve güvenlik alındı." ifadelern kullandı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.